10.08.2022

  • Η έκθεση συντάχθηκε από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποτελεί το σύνολο των απειλών που αντιλαμβάνονται τα κράτη μέλη, ως τέτοια και όχι η Ένωση ως σύνολο.

  • Η Στρατηγική Πυξίδα ξεκίνησε από τη Γερμανία και είναι ένα βασικό έργο της τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας.

  • Σημειώνεται ότι κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο για το θέμα στις Βρυξέλλες, αρνήθηκε να κατονομάσει οποιαδήποτε τρίτη χώρα, η οποία περιέχεται ή όχι στην έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών, επικαλούμενος το απόρρητο του εγγράφου.

  • Οι Υπουργοί ωστόσο και οι αρμόδιες ομάδεςεργασίςθα συνεχίσουν τις συζητήσεις σε επίπεδο 27 για την υιοθέτηση στο μέλλον και μιας κοινής ερμηνείας και προσέγγισης επί των στρατηγικών απειλών.

20/11/20 16:50

Την πρώτη συζήτηση για τη "Στρατηγική Πυξίδα" της ΕΕ είχαν οι Υπουργοί Άμυνας

Η έκθεση συντάχθηκε από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποτελεί το σύνολο των απειλών που αντιλαμβάνονται τα κράτη μέλη, ως τέτοια και όχι η Ένωση ως σύνολο. Το δε περιεχόμενό της είναι  προς το παρόν διαβαθμισμένο. Οι Υπουργοί ωστόσο και οι αρμόδιες ομάδεςεργασίςθα...

rikNews ·

Την πρώτη συζήτηση για τη "Στρατηγική Πυξίδα" της ΕΕ είχαν οι Υπουργοί Άμυνας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook