05.03.2021

  • Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του ΑΠΕ πρόκειται για ένα ασφαλές και δοκιμασμένο σε αρκετές παθήσεις φάρμακο, το οποίο μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, όπως αναφέρει σε σημείωμα του το υπουργείο Υγείας.

  • Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, με τη μελέτη GRECO-19, ήταν πρωτοπόρα στη μελέτη της δράσης της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19.

  • Υπό ποιες προϋποθέσεις θα χορηγείται στην Ελλάδα Η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και έπειτα από θετικό μοριακό τεστ.

  • Θεραπεία με κολχικίνη θα λαμβάνουν ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.

24/01/21 15:43

Την ένταξη ή όχι κολχικίνης στο θεραπευτικό πρωτόκολλο θα εξετάσει η Επιστημονική Επιτροπή του Υπ. Υγείας

Με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν στην Ελλάδα, αλλά και στον Καναδά προηγουμένως, αναφορικά στα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με κορωνοϊο, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει πως η Επιστημονική Επιτροπή αναμένεται ότι θα μελετήσει...

rikNews ·

Την ένταξη ή όχι κολχικίνης στο θεραπευτικό πρωτόκολλο θα εξετάσει η Επιστημονική Επιτροπή του Υπ. Υγείας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook