23.01.2020

  • Αυτοί περιλαμβάνουν τομείς όπως η ετοιμότητα και η αντίδραση σε καταστροφές, η ανταλλαγή πληροφοριών για το έγκλημα και υπόπτους, η αντίδραση στο μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση στρατιωτικών εντάσεων.

  • Όσον αφορά τη δημιουργία ενός δυνητικού στρατιωτικού μηχανισμού μεταξύ των αντιτιθέμενων δυνάμεων, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ενδιαφέρον και αναγνώρισαν την πιθανή προστιθέμενη αξία ενός τέτοιου μηχανισμού.

  • Επισημαίνει ωστόσο ότι παρά ταύτα σημειώθηκε πρόοδος στον εντοπισμό κενών όπου νέοι ή ενισχυμένοι μηχανισμοί μεταξύ των πλευρών, με τη διευκόλυνση της UNFICYP, θα ωφελήσουν τις κοινότητες.

  • Επίσης, διευκρινίστηκε μεταξύ των πλευρών και του ΟΗΕ ότι τέτοιοι μηχανισμοί θα θέτονταν απευθείας στην εποπτεία των δύο ηγετών και των αντίστοιχων ομάδων τους.

11/07/19 21:12

Τι αναφέρει στην έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα των «μηχανισμών»

Ενδιαφέρουσα είναι και η εκτενής ενημέρωση για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με τις δύο πλευρές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, στο πλαίσιο της εντολής που του δόθηκε από το ψήφισμα 2453 για καθιέρωση μηχανισμών και ενίσχυση των υπαρχουσών πρωτοβουλιών, «με...

rikNews ·

Τι αναφέρει στην έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα των «μηχανισμών»

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook