21.11.2019

  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών Υπάρχουν μελέτες σήμερα που δείχνουν την ευεργετική επίδραση της μουσικής ακρόασης σε επίπεδο στεφανιαίας μονάδας ή μετά από επεμβάσεις επαναιμάτωσης (by-pass) δηλώνει ο καρδιολόγος.

  • Στο βιβλίο επιχειρείται η επιστημονική προσέγγιση της επίδρασης των μουσικών ήχων στον ανθρώπινο εγκέφαλο, και αναλύεται με απλό και κατανοητό τρόπο το ταξίδι της συγκεκριμένης επιστημονικής γνώσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

  • Συχνά δίνουμε φάρμακα για να πετύχουμε όλα αυτά, που πετυχαίνει μία όμορφη και χαλαρή ονειρική μουσική, τονίζει ο κ. Δρίτσας.

  • Μία κατάλληλα επιλεγμένη μουσική μέσα από τη χαλάρωση που προκαλεί, μπορεί να μειώσει τους καρδιακούς παλμούς, την αρτηριακή πίεση και τον αναπνευστικό ρυθμό.

03/02/19 18:51

Θανάσης Δρίτσας: Οι τέχνες μπορεί να μειώσουν ακόμη και το χρόνο νοσηλείας

ΑΘΗΝΑ (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Η τέχνη αρχίζει και μπαίνει δυνατά στο «παιχνίδι» της παγκόσμιας κοινότητας, ως αντίληψη για την ολιστική φροντίδα των ασθενών, γιατί «θεραπεύουμε τους ασθενείς και όχι τις ασθένειες», αναφέρει σε συνέντευξη που δίνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της...

υγείαnews ·

Θανάσης Δρίτσας: Οι τέχνες μπορεί να μειώσουν ακόμη και το χρόνο νοσηλείας

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook