06.07.2020

  • Όπως δε αναφέρουν, πέντε χρόνια πριν, η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ και σήμερα, έχει 34 κράτη μέλη, 11 συμβαλλόμενα κράτη συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ.

  • Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνον να επικυρωθεί αλλά και να εφαρμοστεί πλήρως η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  • Πρέπει να αποτρέψουμε μια πρόσφατη αντίδραση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, προβαίνοντας σε εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης στις γυναίκες των κρατών που την επικυρώνουν.

  • Στη κοινή δήλωση αναφέρεται ακόμη ότι, δικαστές, εισαγγελείς και άλλοι νομικοί εμπειρογνώμονες λαμβάνουν εξειδικευμένη κατάρτιση, για τη βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών στην προστασία και τη δικαιοσύνη.

22/11/19 13:27

Τέρματισμό της βίας κατά των γυναικών αξιώνει το Συμβούλιου της Ευρώπης

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου – Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών- η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, η προεδρεύουσα στην Επιτροπή Υπουργών , Γαλλίδα υπουργός εξωτερικών  Amélie de Montchalin και η πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου...

rikNews ·

Τέρματισμό της βίας κατά των γυναικών αξιώνει το Συμβούλιου της Ευρώπης

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook