08.08.2022

  • Τέλος στις ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές που χαλάνε εύκολα, έχουν περιορισμένο κύκλο ζωής και δεν επισκευάζονται, επιθυμεί να βάλει η Κομισιόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την λεγόμενη κυκλική οικονομία.

  • Συγκεκριμένα η Κομισιόν ξεκινά νομοθετική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των καταναλωτών με κατοχύρωση του δικαιώματος στην επισκευή, μεταξύ άλλων μέτρων που περιλαμβάνουν από τους όρους κατασκευής κτιρίων, ως την σπατάλη τροφίμων.

  • Το Σχέδιο Δράσης προτείνει τη δημιουργία μιας Πρωτοβουλίας Κυκλικής Ηλεκτρονικής που θα αποτελέσει τομέα προτεραιότητας για την εφαρμογή του δικαιώματος επισκευής.

  • Η Κομισιόν θα διερευνήσει τη θέσπιση εναρμονισμένου προτύπου για τη χωριστή συλλογή αποβλήτων και επισήμανση σε επίπεδο ΕΕ.

11/03/20 14:49

Τέλος στα ηλεκτρονικά προϊόντα, κινητά και υπoλογιστές που χαλάνε

Τέλος στις ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές που χαλάνε εύκολα, έχουν περιορισμένο κύκλο ζωής και δεν επισκευάζονται, επιθυμεί να βάλει η Κομισιόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την λεγόμενη "κυκλική οικονομία". Συγκεκριμένα η Κομισιόν ξεκινά νομοθετική πρωτοβουλία για...

rikNews ·

Τέλος στα ηλεκτρονικά προϊόντα, κινητά και υπoλογιστές που χαλάνε

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook