10.07.2020

  • Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας αμέσως, μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του Μαΐου, μπήκε σε μια νέα φάση αποδιοργάνωσης, φτάνοντας στα όρια της οριστικής ρήξης.

  • Από την άλλη, το Κίνημα των 5 Αστέρων, αν και στις εθνικές εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα και βρισκόταν σε θέση ισχύος, τον Μάιο συνετρίβη εκλογικά, λαμβάνοντας μόλις 17%.

  • Τα αποτελέσματα δε δυναμίτισαν ακόμη περισσότερο το κλίμα, αφού ο Σαλβίνι, ενώ είχε ενταχθεί στην κυβέρνηση με ποσοστό μόλις 17% τον Μάρτιο του 2018, στις ευρωεκλογές είδε τα ποσοστά του να διπλασιάζονται, φτάνοντας στο 34%.

  • Οι ισορροπίες όμως έχουν αλλάξει και ο Σαλβίνι, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία στις ευρωεκλογές και έχοντας αναδειχθεί άτυπα ηγέτης των εθνικιστικών δυνάμεων της Γηραιάς Ηπείρου, έχει στα χέρια του την πολιτική ισχύ στην Ιταλία.

09/06/19 18:13

Τα βλέμματα στραμμένα στην Ιταλία

Έχοντας ολοκληρώσει με ασφάλεια τη διαδικασία των ευρωεκλογών, η προσοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων στρέφεται στην καταρρέουσα οικονομία της Ιταλίας Έξι μήνες μετά τη μάχη του προϋπολογισμού μεταξύ Βρυξελλών και Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε ξανά την υπόθεση, εκτοξεύοντας...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook