19.11.2019

  • Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι Βρυξέλλες σκοπεύουν επίσης να διακόψουν το 2020 την προενταξιακή βοήθεια που δίνεται στη χώρα και θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επανεξετάσει τον δανεισμό προς την Τουρκία.

  • Στο έγγραφο τονίζεται ότι η Ένωση θα εξετάσει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα εάν η Τουρκία συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

  • Σημειώνεται ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα μεταξύ των εθνικών απεσταλμένων στις Βρυξέλλες με στόχο να υιοθετηθεί τελικά στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα.

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να ανακηρύξει αποκλειστική οικονομική ζώνη στην περιοχή, και τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας εργάζονται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση.

11/07/19 13:20

Τα μέτρα της ΕΕ κατά Τουρκίας σε προσχέδιο εγγράφου

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι Βρυξέλλες σκοπεύουν επίσης να διακόψουν το 2020 την προενταξιακή βοήθεια που δίνεται στη χώρα και θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επανεξετάσει τον δανεισμό προς την Τουρκία. Στο έγγραφο τονίζεται ότι η Ένωση θα εξετάσει...

rikNews ·

Τα μέτρα της ΕΕ κατά Τουρκίας σε προσχέδιο εγγράφου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook