04.08.2020

  • Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, ταάτομα άνω των 70 ετών που τακτικά παίζουν τέτοια παιγνίδια, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά και μνημονικά τεστ.

  • Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου μελέτησαν 1.091 ανθρώπους 70 έως 79 ετών που υποβάλλονταν ανά τριετία σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων συσχετίστηκαν με το αν και πόσο έπαιζαν επιτραπέζια παιγνίδια.

  • Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που ήταν πιο μανιώδεις παίκτες, όσο μεγάλωναν εμφάνιζαν και μικρότερη έκπτωση γνωστικών και μνημονικών ικανοτήτων, με αποτέλεσμα να θυμούνται καλύτερα και το μυαλό τους να δουλεύει πιο γρήγορα.

  • Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όφελος των παιγνιδιών για τον εγκέφαλο δεν φαίνεται να προκύπτει τόσο από την κοινωνική διάστασή τους όσο από την πρόκληση που συνιστούν τα ίδια τα παιγνίδια για τον νου.

09/12/19 16:12

Τα επιτραπέζια παιγνίδια καταπολεμούν την άνοια

Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, τα άτομα άνω των 70 ετών που τακτικά παίζουν τέτοια παιγνίδια, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά και μνημονικά τεστ. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου μελέτησαν 1.091 ανθρώπους 70 έως 79 ετών που υποβάλλονταν...

rikNews ·

Τα επιτραπέζια παιγνίδια καταπολεμούν την άνοια

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook