28.06.2022

  • Οι δοκιμές εκλήφθηκαν από πολλούς αναλυτές ως εκδήλωση της οργής της Βόρειας Κορέας για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία θα διεξαγάγουν εντός του μήνα οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.

  • Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής έχουν γίνει τρεις συναντήσεις κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

  • Η εκτόξευση των πυραύλων αυτών δεν παραβίασε τη δέσμευση που έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον πρόεδρο [Τραμπ] για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, είπε ο Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News.

  • Πιονγκγιάνγκ και Ουάσινγκτον άρχισαν πριν από έναν και πλέον χρόνο διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος των προγραμμάτων κατασκευής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της ΛΔ Κορέας.

01/08/19 09:48

Στο ΣΑ του ΟΗΕ οι εκτοξεύσεις πυραύλων από την Βόρεια Κορέα

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε χθες Τετάρτη στην εκτόξευση τουλάχιστον δύο βαλλιστικών πυραύλων νέου τύπου, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, μερικές ημέρες μετά την εκτόξευση άλλων δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς, την περασμένη Πέμπτη. Οι δοκιμές...

rikNews ·

Στο ΣΑ του ΟΗΕ οι εκτοξεύσεις πυραύλων από την Βόρεια Κορέα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook