23.01.2020

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών στο θέμα της τελωνειακής σχέσης της Βόρειας Ιρλανδίας τόσο με την ΕΕ όσο και με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν βρεθεί πιο κοντά από ποτέ το τελευταίο διάστημα σε μια συμφωνία που θα αντικαθιστά το λεγόμενο backstop, το οποίο αποσκοπεί στην αποφυγή σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία.

  • Συγκεκριμένα πιστεύεται ότι η Β. Ιρλανδία θα είναι νομικά εκτός ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης και θα ανήκει τελωνειακά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα συνεχίζει να επιβάλει τους δασμούς της ΕΕ.

  • Στα σημεία αυτά θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρξει συναίνεση από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας (DUP), ώστε να υπάρχει ελπίδα η συμφωνία να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

17/10/19 07:16

Στο νήμα κρίνεται η νέα συμφωνία του Brexit

Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν βρεθεί πιο κοντά από ποτέ το τελευταίο διάστημα σε μια συμφωνία που θα αντικαθιστά το λεγόμενο backstop, το οποίο αποσκοπεί στην αποφυγή σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν...

rikNews ·

Στο νήμα κρίνεται η νέα συμφωνία του Brexit

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook