19.07.2018

  • Πολύ βαθιά είναι η κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, παρά τις προσπάθειες Τούρκων επισήμων να δώσουν μία διαφορετική εικόνα.

  • Ο κ. Τίλερσον διαβίβασε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τη βαθιά ανησυχία του για τις συλλήψεις τουρκικής καταγωγής υπαλλήλων της διπλωματικής μας αποστολής στην Τουρκία και πολλών Αμερικανών πολιτών, αναφέρει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας στις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης και την ανάγκη για την τουρκική κυβέρνηση να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τις κατηγορίες αυτές, αναφέρεται.

  • Προσθέτει ακόμη ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι οι δύο πλευρές θα παραμείνουν σε στενή επαφή για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τα περιστατικά.

12/10/17 22:47

Στο «κόκκινο» ξανά οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας – Νέα επίθεση από Ερντογάν

Πολύ βαθιά είναι η κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, παρά τις προσπάθειες Τούρκων επισήμων να δώσουν μία διαφορετική εικόνα. Ενώ το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήριζε «εποικοδομητική» τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου...

TVOneNews ·

Στο «κόκκινο» ξανά οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας – Νέα επίθεση από Ερντογάν

TVOneNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook