20.05.2022

  • Η πρωθυπουργός της Σερβίας 'Ανα Μπρνάμπιτς συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου για να εξεταστεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

  • Αμείλικτα είναι και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρει ότι κάθε χρόνο στη Σερβία πεθαίνουν 6000 άτομα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

  • Η παρουσία οξειδίων του αζώτου, του άνθρακα και του θείου και σωματιδίων (PM2.5) έχει ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα για τη δημόσια υγεία.

  • Την ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι επιβαρύνει, επίσης, ο μεγαλύτερος σερβικός θερμοηλεκτρικός σταθμός στο Ομπρένοβατς, όπου χρησιμοποιείται λιγνίτης για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος όπως και τα εργοστάσια στην βιομηχανική ζώνη του Πάντσεβο.

16/01/20 00:37

Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Σερβία

Η παρουσία οξειδίων του αζώτου, του άνθρακα και του θείου και σωματιδίων (PM2.5) έχει ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα για τη δημόσια υγεία. Το Βελιγράδι βρίσκεται μεταξύ των δέκα πόλεων, στο κόσμο, με τη μεγαλύτερη ρύπανση του αέρα. Οι αρχές καθημερινά συμβουλεύουν τους...

rikNews ·

Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Σερβία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook