26.01.2022

  • Η Επιτροπή στο μήνυμα της με αφορμή την 7η Φεβρουαρίου 2021, Ημέρα Ίσης Αμοιβής Ανδρών και Γυναικών στην Κύπρο αναφέρει πως σκοπός της Ημέρας είναι να αναδειχθεί το διαχρονικό ζήτημα της ανισομισθίας ανδρών και γυναικών.

  • Όπως σημειώνεται, το χάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 16%,κάτι που σημαίνει ότι για κάθε €100 που αμείβεται ένας άνδρας, η γυναίκα αμείβεται €84.

  • Ωστόσο, αναφέρει η Επιτροπή, η διαφορά στις αμοιβές δεν αποτελεί δείκτη της γενικής ισότητας ανδρών και γυναικών εφόσον αφορά μόνο εργαζομένους και αντικατοπτρίζει τα διαφορετικά εργασιακά πρότυπα των γυναικών.

  • Η ενημέρωση αφορά, μεταξύ άλλων και το χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και στην επαγγελματική εκπαίδευση.

09/02/21 14:20

Στο 10,4% το ποσοστό ανισομισθίας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο

Στο 10,4% ανέρχεται στην Κύπρο το ποσοστό ανισομισθίας μεταξύ ανδρών και γυναικών ενώ στην ΕΕ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 16%, σύμφωνα με την Επιτροπής Ισότητας των Φύλων. Η Επιτροπή στο μήνυμα της με αφορμή την 7η Φεβρουαρίου 2021, Ημέρα Ίσης Αμοιβής Ανδρών και Γυναικών...

rikNews ·

Στο 10,4% το ποσοστό ανισομισθίας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook