21.09.2020

  • Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, τον Ζαλμάι Χαλιλζάντ, το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει την αποχώρηση των Αμερικανών από πέντε στρατιωτικές βάσεις μέσα σε διάστημα 135 ημερών, εφόσον οι Ταλιμπάν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

  • Επίσης, θα έχει συνομιλίες με τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Βέλγο Σαρλ Μισέλ και με τον νέο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, τον Ισπανό Ζοζέπ Μπορέλ.

  • Ο Πομπέο και ο Στόλτενμπεργκ πρόκειται να συζητήσουν θέματα ασφαλείας και την προετοιμασία επόμενων συνόδων, όπως εκείνη του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Συμφώνου.

  • Περίπου 17.000 άνδρες έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ Resolute Support, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις να εγγυηθούν την ασφάλεια.

02/09/19 21:21

Στις Βρυξέλλες ο Πομπέο-Συναντάται με ΓΓ του ΝΑΤΟ και νέα ηγεσία της ΕΕ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, την ώρα που θεωρείται ότι επίκειται η ανακοίνωση μιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με...

rikNews ·

Στις Βρυξέλλες ο Πομπέο-Συναντάται με ΓΓ του ΝΑΤΟ και νέα ηγεσία της ΕΕ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook