15.11.2019

  • Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης επιδιώκει να διατηρήσει την αυτοδυναμία του στην Κάτω Βουλή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ελπίζουν σε ανατροπή της κατάσταση και σχηματισμό ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού.

  • Οι Πολωνοί θα εκλέξουν 460 βουλευτές στην Κάτω Βουλή, που αποτελεί το βασικό νομοθετικό σώμα, αλλά και 100 μέλη για τη Γερουσία, το σώμα με ρόλο ελέγχου και αναθεώρησης των αποφάσεων.

  • Από πλευράς τους, τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης: Συμμαχία Πολιτών, Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία και το χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα, ευελπιστούν ότι το ποσοστό τους αθροιστικά θα ξεπεράσει τη δύναμη της κυβερνώσας παράταξης.

  • Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα διατηρεί καθαρό προβάδισμα και αναμένεται να εξασφαλίσει ένα ποσοστό μεταξύ 40 και 49% των ψήφων, με ανοικτό το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στην Κάτω Βουλή.

13/10/19 10:29

Στις κάλπες οι Πολωνοί – εκλέγουν νέο κοινοβούλιο

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα του "Νόμου και της Δικαιοσύνης" επιδιώκει να διατηρήσει την αυτοδυναμία του στην Κάτω Βουλή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ελπίζουν σε ανατροπή της κατάσταση και σχηματισμό ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού. Οι Πολωνοί θα εκλέξουν 460 βουλευτές...

rikNews ·

Στις κάλπες οι Πολωνοί – εκλέγουν νέο κοινοβούλιο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook