19.02.2020

  • Τελικά, το δικαίωμα να διορίζει τους δικαστές του δευτεροβάθμιου οργάνου -του υπό διαμόρφωση Εφετείου που θα λειτουργήσει ως ενδιάμεση βαθμίδα στην υφιστάμενη δομή- κλείδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  • Η συγκεκριμένη εξέλιξη προσδίδει έστω τη δυνατότητα, η εκτελεστική εξουσία να ποδηγετήσει την ηγεσία του δικαστικού Σώματος, αν το θελήσει, δηλώνει στη Σημερινή ο δικηγόρος δρ Παύλος Κούρτελλος.

  • Οδεύουμε προς τρισχειρότερη κατάσταση Εφόσον θα υπάρχει τρίτη βαθμίδα δικαστηρίου, τότε το λογικό είναι η τρίτη βαθμίδα να επιλέγει τη δεύτερη βαθμίδα δικαστών, σχολιάζει εκ προοιμίου ο Γιώργος Κολοκασίδης.

  • Κατευνάζοντας τις εκφρασθείσες ανησυχίες, ο κ. Μιχάλης Παπαπέτρου δηλώνει ότι η απόφαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

17/02/19 18:10

Στην έδρα με… κομματικές λίστες

ΕΦΕΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΒΟΥΛΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΡΟΥΕΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σε σκληρό μπρα-ντε-φερ οδήγησε Προεδρικό και Δικαστές το ερώτημα «ποια εξουσία θα προβαίνει στους...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook