25.01.2021

  • Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στους τομείς: Ξενοδοχεία και Εστιατόρια, Μεταποίηση, Κατασκευές, Μεταφορές, Αποθήκευση και Επικοινωνίες, Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή μηχανοκινήτων οχημάτων , Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία, Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών.

  • Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της CyStat, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο -11,9% (ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.Π. (Προκαταρκτική Εκτίμηση).

  • Η αντιμετώπιση των προβλημάτων ήταν κοινή από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από την εποπτεία και καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

  • Σημειώνεται ότι λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης, η Στατιστική Υπηρεσία έπρεπε να προβεί σε ορισμένους υπολογισμούς στους βραχυπρόθεσμους δείκτες που χρησιμοποιήθηκαν.

14/08/20 13:01

Στατιστική Υπηρεσία: Στο -11,9% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2ο τρίμηνο 2020

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της CyStat, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο -11,9% (ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.Π. (Προκαταρκτική Εκτίμηση). Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως...

rikNews ·

Στατιστική Υπηρεσία: Στο -11,9% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2ο τρίμηνο 2020

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook