24.02.2020

  • Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Σαουδάραβα ομόλογό του για τις κλιμακούμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός των θαλασσίων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό.

  • Με το πέρας των επαφών του στο Ριάντ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

  • Σε σχέση με το τελευταίο, χαιρέτισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την εξαγγελθείσα πρόθεση για έναρξη προσεχώς απευθείας πτήσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου.

  • Συζήτησαν επίσης τρόπους για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι το εμπόριο και η οικονομία, η άμυνα, η ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

19/01/20 18:14

Σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου – ΣΑ διαπίστωσαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών

Ο Κύπριος υπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι οι δύο Υπουργοί ανασκόπησαν στο πλαίσιο κατ’ ιδίαν συνάντησης και διευρυμένων διαβουλεύσεων που είχαν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας,...

rikNews ·

Σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου – ΣΑ διαπίστωσαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook