16.09.2019

  • Για το γαλακτομπούρεκο: Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα, αλείφοντας με πινέλο κάθε φύλλο με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα.

  • Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας πάντοτε καθένα από αυτά.

  • Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι γύρω – στο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν και χαράζουμε σε 8 κομμάτια φροντίζοντας να κοπούν όλα τα φύλλα.

  • Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 160°C χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά τα φύλλα, για 45 λεπτά περίπου.

26/07/19 13:18

Σπιτικό γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι

Για το γαλακτομπούρεκο: Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα, αλείφοντας με πινέλο κάθε φύλλο με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, τα βουτυρώνουμε ένα-ένα. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα,...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook