19.07.2019

  • Ανέφεραν ακόμα ότι η μηχανή του σκάφους σταμάτησε να δουλεύει και δεν υπάρχει κανένα σωστικό μέσο, παρότι οι Αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας ειδοποιήθηκαν γύρω στο μεσημέρι χθες.

  • Αργότερα, ανέφεραν πως χάθηκε κάθε επαφή με το σκάφος και ότι οι ιταλικές αρχές αποποιήθηκαν την ευθύνη για τη διάσωση των μεταναστών, λέγοντας πως επαφίεται στο λιβυκό Λιμενικό Σώμα.

  • Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει επανειλημμένα την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επιδιώκουν οι μετανάστες που αναχαιτίζονται ή διασώζονται στη θάλασσα να μεταφέρονται πίσω στη Λιβύη.

  • Οι άνθρωποι που επικοινώνησαν με τη ΜΚΟ ανέφεραν ότι υπάρχουν 50-60 γυναίκες και παιδιά ανάμεσά τους, καθώς επίσης άρρωστοι και έγκυες.

12/02/19 11:40

Σκάφος με 150 μετανάστες πλέει ακυβέρνητο ανοικτά της Λιβύης

Η οργάνωση Alarm Phone, που δέχεται και καταγράφει τηλεφωνικές κλήσεις από πλοία μεταναστών που διατρέχουν κίνδυνο, ανέφερε μέσω Twitter ότι ήλθαν σε επαφή μαζί της επιβαίνοντες στο πλεούμενο το οποίο απέπλευσε από τη Χομς, ανατολικά της Τρίπολης, της λιβυκής πρωτεύουσας. Οι...

rikNews ·

Σκάφος με 150 μετανάστες πλέει ακυβέρνητο ανοικτά της Λιβύης

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook