28.05.2022

  • Από την 1η Δεκεμβρίου, περίπου 520.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί (...) η μεγάλη πλειονότητα, το 80%, είναι γυναίκες και παιδιά, επεσήμανε ο Ντέιβιντ Σουάνσον, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

  • Στην επαρχία αυτή, καθώς και σε περιοχές στις γειτονικές επαρχίες Χαλέπι, Χάμα και Λαττάκεια, κυριαρχούν τζιχαντιστές της Χαγιάρ Τάχριρ αλ Σαμ (πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία) καθώς και άλλες ομάδες ανταρτών.

  • Ανησυχία της Μόσχας Από την πλευρά του Ρώσος βουλευτής επεσήμανε σήμερα ότι η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα από την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ καθώς θέτει σε δοκιμασία τις συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

  • Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, έκανε λόγο για 13 νεκρούς στις τάξεις των συριακών δυνάμεων από τουρκικά πυρά - οκτώ στην Ιντλίμπ, τρεις στη Λαττάκεια, δύο στη Χάμα.

04/02/20 13:58

Συρία: Μισό εκατομμύριο εκτοπισμένοι τους τελευταίους δύο μήνες

"Από την 1η Δεκεμβρίου, περίπου 520.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί (...) η μεγάλη πλειονότητα, το 80%, είναι γυναίκες και παιδιά", επεσήμανε ο Ντέιβιντ Σουάνσον, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha). Υποστηριζόμενος από τη ρωσική Πολεμική...

rikNews ·

Συρία: Μισό εκατομμύριο εκτοπισμένοι τους τελευταίους δύο μήνες

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook