12.07.2020

  • Η Τουρκία σκοπεύει να δημιουργήσει στην περιοχή μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της προκειμένου να τη χωρίζει από τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

  • Η απομάκρυνση των ένοπλων μονάδων από την περιοχή στην οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, είχε εξηγήσει ο Σόιγκου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

  • Έχουμε μόνο έναν στόχο, είμαστε εκεί για να καθαρίσουμε (την περιοχή) από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, υπογράμμισε χθες ο Ερντογάν.

  • Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των περιπολιών αυτών, αν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αυτές ενδέχεται να ξεκινήσουν ακόμη και σήμερα.

30/10/19 17:23

Σύντομα ξεκινούν οι ρωσοτουρκικές περιπολίες στη Βορειανατολική Συρία

«Η Ρωσία έδωσε στις αρμόδιες αρχές μας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι τρομοκρατικές ομάδες έχουν αποσυρθεί εντελώς» από τις μεθοριακές περιοχές με την Τουρκία, στη νοτιοανατολική Συρία, επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του από την Άγκυρα...

rikNews ·

Σύντομα ξεκινούν οι ρωσοτουρκικές περιπολίες στη Βορειανατολική Συρία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook