27.09.2020

  • Ο τελευταίος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέφθηκε την Αυστρία ήταν ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος τον Ιούνιο του 2006 συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στη Βιέννη, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ.

  • Αυτή τη φορά, ο Σεμπάστιαν Κουρτς θα βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ως επικεφαλής της νέας αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του με τους Πράσινους.

  • Η συνοχή είναι απαραίτητη, ειδικά σε περιόδους κρίσης του κορωνοϊού, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανέκαθεν ένας αξιόπιστος και ισχυρός οικονομικός εταίρος και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση, δήλωσε σήμερα ο Γκέρνοτ Μπλιούμελ.

  • Ωστόσο, ανταπόκριση φέρεται να βρίσκει μόνον στη Σλοβενία, καθώς, για παράδειγμα, η Αυστρία, στην οποία ξεκινά στα μέσα Αυγούστου ο πλειοδοτικός διαγωνισμός νέων συχνοτήτων για το δίκτυο 5G, αρνείται μέχρι στιγμής να αποκλείσει την Huawei.

13/08/20 20:37

Συνάντηση με τον Δένδια στη Βιέννη θα έχει ο Πομπέο

Συναντήσεις με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, όπως και με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, θα έχει αύριο, Παρασκευή, στη Βιέννη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του σε τέσσερις κεντροευρωπαϊκές χώρες, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook