17.01.2020

  • Βάσει των αρχών αυτών, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εισηγείται τη δημιουργία κοινής επιτροπής, υπό την αιγίδα και με τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών και με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρατηρητή.

  • Στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε λύση σχετικά με τους υδρογονάνθρακες η οποία όπως αναφέρει δεν θα προκαταλαμβάνει νομικές και πολιτικές θέσεις των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων για τη συνολική λύση του Κυπριακού.

  • Ο Μουσταφά Ακιντζί ζητά επίσης, να απέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι από έκδοση αδειών και εξουσιοδότηση για εξερεύνηση και εκμετάλλευση σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες συμπίπτει η δικαιοδοσία.

  • Γίνεται, επίσης, εισήγηση για σύσταση Κοινού Ταμείου Υδρογοναθράκων σημαντικό μέρος του οποίου να φυλαχθεί για να χρηματοδοτήσει στο μέλλον τη λύση για το περιουσιακό πρόβλημα.

16/07/19 06:56

Συμβούλιο Αρχηγών στις δέκα για πρόταση Ακιντζί

Με ομόθυμη στάση της πολιτικής ηγεσίας επιθυμεί η Κυβέρνηση να περιβάλλεται η απάντηση που θα δοθεί προς την τουρκική πλευρά, στην πρόταση του Μουσταφά Ακκιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο και τη διαχείρισή του. Η πρόταση, η οποία καταγράφεται σε...

rikNews ·

Συμβούλιο Αρχηγών στις δέκα για πρόταση Ακιντζί

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook