22.01.2020

  • Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκε σε ένα αποτελεσματικό μηχανισμό μετεγκατάστασης από τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και παροχή επαρκούς στήριξης και διάθεσης πόρων στις πληγείσες χώρες οι οποίες επηρεάζονται.

  • Ο κ. Πετρίδης, υπέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η Ανατολική Μεσόγειος δέχεται τη συντριπτική πλειοψηφία των αφίξεων μεταναστών, με ιδιαίτερα ανησυχητική αυξητική τάση.

  • Με αυτό το κοινό έγγραφο, τόνισε, δηλώνουμε το αυτονόητο: ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ζήτημα το περιέχει στοιχεία νέας αναδυόμενης κρίσης, χωρίς να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • Πιστεύουμε, κατέληξε, πως δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλήξει και να συμφωνήσει σε σειρά συγκεκριμένων μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.

08/10/19 18:14

Συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας-Βουλγαρίας για μεταναστευτικό

Στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στην οδό της ανατολικής Μεσογείου. Οι τρεις χώρες ζητούν τη θεσμοθέτηση ενός λειτουργικού κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού για τις επιστροφές εφόσον έχει αποδειχθεί ότι, ως κράτη-μέλη μόνα τους,...

rikNews ·

Συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας-Βουλγαρίας για μεταναστευτικό

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook