24.08.2019

  • * Αποτελεί κοινό τόπο πλέον το γεγονός της αύξησης του ενδιαφέροντος για τις Τεχνικές και Επαγγελματικής Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και για τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς εργασίας σε εξειδικευμένο τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό.

  • Το ποσοστό μαθητών/τριών που επιλέγουν αυτή τη μορφή Μέσης Εκπαίδευσης αυξάνεται συνεχώς και φαίνεται να φτάνει φέτος το 22%.

  • Παρόλο που η κυπριακή κοινωνία παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, προκατειλημμένη εναντίον των τεχνικών επαγγελμάτων και υπέρ των επαγγελμάτων λευκού κολλάρου, το στοίχημα για μια πιο ελκυστική ΜΤΕΕΚ φαίνεται να κερδίζεται.

  • Οι ανάγκες γίνονται εντονότερες με τα νέα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας, καθώς και με τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης που παρουσιάζονται στην αγορά εργασίας και την οικονομία γενικότερα.

13/04/19 09:53

Σημαντική η αύξηση του ενδιαφέροντος για τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΗΛΙΑ ΜΑΡΚΑΤΖΙΗ* Αποτελεί κοινό τόπο πλέον το γεγονός της αύξησης του ενδιαφέροντος για τις Τεχνικές και Επαγγελματικής Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και για τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς εργασίας σε εξειδικευμένο τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό. Οι ανάγκες...

ΠαιδείαNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook