20.01.2020

  • Ο βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και έγκριτος νομικός Ντόμινικ Γκριβ είπε στο τηλεοπτικό Channel 4 ότι ο κ. Τζόνσον οφείλει να παραιτηθεί αν απολέσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου.

  • Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς τους Times ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Συντηρητικών Μάλκολμ Ρίφκιντ επίσης προειδοποιεί τον κ. Τζόνσον ότι θα πρέπει να παραιτηθεί εφόσον ηττηθεί σε μια ψηφοφορία επί πρότασης μομφής.

  • Στο σημείο αυτό, επεσήμανε ο Συντηρητικός βουλευτής, θα μπορούσε να χρειαστεί η παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ, παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά η μονάρχης είναι πολιτικά ουδέτερη.

  • Αν δεν παραιτηθεί (ο πρωθυπουργός) και υπάρχει εναλλακτική κυβέρνηση που θα είχε τη στήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων, in extremis η βασίλισσα θα έπρεπε να τον αποπέμψει.

07/08/19 17:19

Σενάρια εμπλοκής της βασίλισσας για να αποφευχθεί το σκληρό Brexit

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και έγκριτος νομικός Ντόμινικ Γκριβ είπε στο τηλεοπτικό Channel 4 ότι ο κ. Τζόνσον οφείλει να παραιτηθεί αν απολέσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση και Συντηρητικοί βουλευτές που δεν επιθυμούν το σκληρό...

rikNews ·

Σενάρια εμπλοκής της βασίλισσας για να αποφευχθεί το σκληρό Brexit

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook