20.06.2019

  • Η ελεύθερη πτώση οφείλεται πρωτίστως στα μέτρα που προώθησε η Λέγκα (άκρα δεξιά) του Ματέο Σαλβίνι, υπουργού Εσωτερικών, αντιπροέδρου και ισχυρού άνδρα της ιταλικής κυβέρνησης.

  • Το κόμμα του συμμάχησε για να σχηματίσει κυβέρνηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), του οποίου ηγείται ο Λουίτζι Ντι Μάγιο - που πάντως μοιάζει να γλιτώνει από τα βέλη του EIU.

  • Ο Σαλβίνι χρησιμοποιεί συχνά ρητορική εναντίον των ξένων συλλήβδην, ενώ τάσσεται υπέρ της βίαιης απομάκρυνσης των Ρομά που κάνουν καταλήψεις σε ακίνητα, παρά τις καταδίκες της Ιταλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπενθυμίζει.

  • Όλα αυτά συμβάλλουν στον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης όσον αφορά τις πολιτικές ελευθερίες, τονίζει η έκθεση του Economist Intelligence Unit.

09/01/19 11:17

Σε ελεύθερη πτώση η θέση της Ιταλίας στη διεθνή κατάταξη των δημοκρατιών

Η χώρα κατρακύλησε από την 21η την προηγούμενη χρονιά στην 33η θέση της κατάταξης το 2018, αναφέρει έκθεση του The Economist Intelligence Unit. Η ελεύθερη πτώση οφείλεται πρωτίστως στα μέτρα που προώθησε η Λέγκα (άκρα δεξιά) του Ματέο Σαλβίνι, υπουργού Εσωτερικών, αντιπροέδρου...

rikNews ·

Σε ελεύθερη πτώση η θέση της Ιταλίας στη διεθνή κατάταξη των δημοκρατιών

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook