02.04.2020

  • Υπογράμμισε ότι η διευθέτηση του κυπριακού δεν πρέπει να αποκλίνει από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

  • Τόνισε, επίσης, ότι η επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο, λειτουργικό και διαρκές ομόσπονδο Κράτος, απαλλαγμένο από ξένες εξαρτήσεις, ξένα στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν τις προσπάθειες για πραγματοποίησης ουσιωδών διαπραγματεύσεων.

  • Κατήγγειλε την Τουρκία ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην διεθνώς αναγνωρισμένη αποκλειστική οικονομική της ζώνη και την υφαλοκρηπίδα της.

26/09/19 16:36

ΠτΔ στη ΓΣ του ΟΗΕ: Πρέπει να τερματιστεί το απαράδεκτο στάτους-κβο

Προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τερματισμού του απαράδεκτου στάτους- κβο που επικρατεί στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της παράνομης τουρκικής εισβολής, της κατοχής του ενός τρίτου της χώρας και του βίαιου εκτοπισμού του 40%...

rikNews ·

ΠτΔ στη ΓΣ του ΟΗΕ: Πρέπει να τερματιστεί το απαράδεκτο στάτους-κβο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook