17.02.2020

  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα και το Ισραήλ, είναι μείζονος γεωστρατηγικής αξίας, υποδεικνύοντας ότι οι τρεις χώρες είναι οι φωνές της λογικής στην ευρύτερη περιοχή.

  • Σημείωσε ότι ο τομέας της ενέργειας αποτελεί τον στρατηγικό πυλώνα της συνεργασίας των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για τον αγωγό East Med θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες της Τζέϊν Χολ Λουτ για επίτευξη συμφωνίας επί των όρων αναφοράς.

  • Επισήμανε πως η Κύπρος είναι ένας αξιόπιστος και προβλέψιμος φίλος του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ της στήριξης της ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ.

12/02/19 14:39

ΠτΔ: oρόσημο στις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ η επίσκεψη Ρίβλιν

Έκαμε λόγο για νέα εποχή συνεργασίας που βασίζεται στο κοινό όραμα των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι υπάρχει συνεχής αναβάθμιση των σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας, της οικονομίας, του τουρισμού, της έρευνας...

rikNews ·

ΠτΔ: oρόσημο στις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ η επίσκεψη Ρίβλιν

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook