06.06.2020

  • Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο σύγκλησης άτυπης πενταμερούς καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Γενικός Γραμματέας του Οηε θεωρεί ότι θα συνέβαλε στην καλύτερη προετοιμασία της επανέναρξης του διαλόγου ώστε να έχει αποτελέσματα.

  • Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αξιώσεις της Αγκυρας για διευκρίνηση της μορφής λύσης του Κυπριακού αλλά και στους ισχυρισμούς του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι ο ίδιος είχε αναφερθεί σε συνομοσπονδία.

  • Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είπε πως κατέστησε σαφές στον Αντόνιο Γκουτέρες ότι επιδιώκει λύση που να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα κράτους και συνεπώς, είπε, τη βιωσιμότητα.

  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι εάν και η τουρκική πλευρά επιδείξει ανάλογη αποφασιστικότητα, τότε δημιουργούνται προοπτικές διαλόγου που να μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

28/09/19 11:28

ΠτΔ: Ορατό το ενδεχόμενο τριμερούς εντός Οκτωβρίου

Την εκτίμηση ότι ο Γενικός Γραμματέας του Οηε θα συγκαλέσει τριμερή συνάντηση εντός Οκτωβρίου, για να οριστικοιποιηθούν οι όροι αναφοράς εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιαδης. Σε συνέντευξη τύπου με την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε...

rikNews ·

ΠτΔ: Ορατό το ενδεχόμενο τριμερούς εντός Οκτωβρίου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook