25.03.2019

  • Συγκεκριμένα από το 2002 το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου διαθέτει την εξειδικευμένη μονάδα επιληψίας, ενώ το 2004 διενεργήθηκαν από ομάδα Κυπρίων και Αμερικανών επιστημόνων οι πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις για θεραπεία της φαρμακοανθεκτικής επιληψίας.

  • Χρησιμοποιήθηκαν πολλές από τις εξειδικευμένες εξετάσεις όπως η καταγραφή των κρίσεων, απεικονιστικές μελέτες, νευροψυχολογική και ψυχολογική αξιολόγηση, δοκιμασία Wada, και φασματογραφία (σε επιλεγμένες περιπτώσεις).

  • Πρόσφατα εισήχθη και η τεχνολογία μη επεμβατικής Διέγερσης του Τριδύμου Νεύρου, μέσω συσκευής η οποία εφαρμόζεται το βράδυ ενώ ο ασθενής κοιμάται.

  • Κατά την διάρκεια των επεμβάσεων διενεργείται διεγχειρητικός έλεγχος με καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας από τον εγκέφαλο.

11/02/19 21:07

Πρωτοποριακές θεραπείες επιληψίας στο Ινστιτούτο Nευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Επιληψίας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Φεβρουαρίου, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) επαναβεβαιώνει την προσήλωσή του στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της νόσου και υπενθυμίζει ότι υπήρξε...

υγείαnews ·

Πρωτοποριακές θεραπείες επιληψίας στο Ινστιτούτο Nευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook