29.09.2020

  • Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον, που έχει εγκριθεί αναλλοίωτο με πλειοψηφία 99 βουλευτών από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ορίζει πως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο του δικαιώματος διαμονής κάθε Ευρωπαίου πολίτη θα είναι ψηφιακό.

  • Η εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή των Λόρδων λαίδη Γουίλιαμς του Τράφορντ αντέτεινε ότι ένα έγγραφο θα μπορούσε να χαθεί, να κλαπεί ή να αλλοιωθεί.

  • Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι η τροπολογία θα απορριφθεί όταν το νομοσχέδιο επανέλθει στη Βουλή των Κοινοτήτων την προσεχή Τετάρτη πριν την οριστική έγκρισή του.

  • Η ανταπάντηση του λόρδου Όοουτς, που έπεισε τελικά τους συναδέλφους του, ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η κυβέρνηση να μην εκδίδει τόσο ψηφιακή όσο και έγγραφη απόδειξη του καθεστώτος κάθε Ευρωπαίου κατοίκου.

20/01/20 21:27

Πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για Μπόρις Τζόνσον στο νομοσχέδιο του Brexit

Η τροπολογία προβλέπει τη χορήγηση αποδεικτικού εγγράφου στους Ευρωπαίους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που αποκτούν το καθεστώς του εγκατεστημένου κατοίκου, καθεστώς που τους εξασφαλίζει την παραμονή στη χώρα μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, καθώς...

rikNews ·

Πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για Μπόρις Τζόνσον στο νομοσχέδιο του Brexit

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook