18.08.2019

  • Η νέα γονιδιακή θεραπεία που φέρει την ονομασία Ζynteglo, χρησιμοποιεί έναν αβλαβή ιό για να εισάγει νέες γενετικές οδηγίες στα ελαττωματικά γονίδια των ασθενών.

  • Η επαναστατική αυτή εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και χρόνια από τους ασθενείς και αποτελεί προϊόν σημαντικής επιστημονικής έρευνας δεκαετιών, έρχεται να ανατρέψει τα υφιστάμενα δεδομένα στη θεραπεία της θαλασσαιμίας.

  • Όπως κατέδειξαν πολλαπλές κλινικές δοκιμές της χορήγησης θεραπείας με Zynteglo σε ασθενείς με β-θαλασσαιμία, οι περισσότεροι ασθενείς πέτυχαν την πλήρη ανεξαρτησία από τις μεταγγίσεις και παρουσίασαν υψηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό τους.

  • Στη συνέχεια τα τροποποιημένα πια αυτά γονίδια επανεισάγονται στο αίμα των ασθενών και συνεισφέρουν στην παραγωγή υγιούς αιμοσφαιρίνης.

02/04/19 16:13

«Πράσινο φως» από τον ΕΜΑ στην 1η γονιδιακή θεραπεία για τη β-θαλασσαιμία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας: "Mια νέα σελίδα στη θεραπεία της θαλασσαιμίας άνοιξε την περασμένη Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), υιοθετώντας θετική γνωμάτευση για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στην πρώτη γονιδιακή θεραπεία...

υγείαnews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook