12.07.2020

  • Ερευνητές εντόπισαν στέλεχος του ιού της γρίπης των χοίρων στην Κίνα, ο οποίος παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά που είναι ικανά να προκαλέσουν μελλοντική πανδημία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

  • Αναδεικνύει επίσης το γεγονός ότι δεν πρέπει να μειώσουμε την επιφυλακή για την γρίπη και ότι χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουμε την παρακολούθηση ακόμη και μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, είπε.

  • Κατά το διάστημα 2011 έως 2018, οι ερευνητές έλαβαν 30.000 δείγματα ρινικών εκκρίσεων από χοίρους στα σφαγεία 10 κινεζικών επαρχιών και σε κτηνιατρικό νοσοκομείο, απομονώνοντας 179 ιούς της γρίπης.

  • Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξή του (του ιού) και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης.

30/06/20 15:58

ΠΟΥ: Σε επιφυλακή για το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των χοίρων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας "θα διαβάσει προσεκτικά" την κινεζική μελέτη για το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των χοίρων που ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ανθρώπινης πανδημίας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού τονίζοντας εκ προοιμίου πως η έρευνα δείχνει...

rikNews ·

ΠΟΥ: Σε επιφυλακή για το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των χοίρων

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook