05.12.2022

  • Τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί λειτουργούν, διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας, εντούτοις, ότι η Πορτογαλία συνεχίζει να παρουσιάζει ένα επίπεδο επίπτωσης εξαιρετικά υψηλό, παρά την πτωτική τάση.

  • Η Πορτογαλία είναι αυτή τη στιγμή η χώρα με την πιο περιορισμένη κινητικότητα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο επιδημιολόγος Μπαλτάζαρ Νούνες, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (INSA).

  • Η Πορτογαλία βρίσκεται από τις 15 Ιανουαρίου σε δεύτερη καθολική καραντίνα, την οποία ακολούθησε μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο των σχολείων.

  • Η έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε στον κορεσμό των νοσοκομείων της χώρας, με μια κορύφωση σχεδόν 7.000 ασθενών να νοσηλεύονται και ένα ποσοστό κάλυψης κλινών στις ΜΕΘ για ασθενείς Covid στο 90%.

09/02/21 21:30

Πορτογαλία-Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Πορτογαλία πιθανόν έως τα μέσα Μαρτίου

Ειδικοί στην επιδημιολογία, με τους οποίους είχε επαφές η κυβέρνηση, εκτιμούν ότι θα χρειαζόταν μια καραντίνα 60 ημερών, αρχής γενομένης από τη 15η Ιανουαρίου, προκειμένου η σωρευτική επίπτωση 14 ημερών να μειωθεί σε 60 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έναντι περισσοτέρων...

rikNews ·

Πορτογαλία-Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Πορτογαλία πιθανόν έως τα μέσα Μαρτίου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook