29.02.2020

  • Την ίδια στιγμή, παρατηρείται μια αντιστρόφως ανάλογη τάση στα ποσοστά δημοτικότητας του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, τα οποία, ενώ είχαν καταποντιστεί στο 23% τον περασμένο Δεκέμβριο, πλέον παρουσιάζουν αύξηση.

  • Ταυτόχρονα, αν και η γαλλική κοινωνία εξακολουθεί να στηρίζει το κίνημα, άρχισε πλέον να διαμορφώνεται η άποψη ότι, εκείνοι που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις, δεν εκπροσωπούν τις αρχικές φιλοδοξίες των Κίτρινων Γιλέκων.

  • Παράλληλα, το κίνημα αυτό, από το οποίο απουσιάζει η δομημένη ιεραρχία, τα ξεκάθαρα αιτήματα και ιδεολογία, φέρει μαζί του κάτι καινούργιο, σε μια Γαλλία διόλου ασυνήθιστη σε μαζικές κινητοποιήσεις.

  • Η καινοτομία των Κίτρινων Γιλέκων, όμως, είναι ότι σπάνε την παράδοση των συμβάσεων των προηγούμενων διαδηλώσεων, δρώντας ανεξέλεγκτα μέσα στη γαλλική πρωτεύουσα, αρνούμενα να υποκύψουν σε αυτά τα συμβατικά όρια.

17/02/19 18:10

Πορεία σε γκρίζο φόντο

ΤΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ» ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ Η «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ «ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΔΡΩΝΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ Ο...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook