15.05.2021

  • Ωστόσο το εύρος των αμερικανικών κυρώσεων αποθαρρύνει χώρες και εταιρείες από τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράν, χώρα που συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται πιο βαριά από την πανδημία.

  • Όταν του είχε τεθεί ξανά η ίδια ερώτηση την 20ή Μαρτίου, ο Πομπέο είχε περιοριστεί να πει πως οι αμερικανικές κυρώσεις δεν αφορούν ιατρικά προϊόντα και άλλα αγαθά ανθρωπιστικής φύσης.

  • Ο Τζον Όλτερμαν, αναλυτής στο ινστιτούτο μελετών CSIS της Ουάσινγκτον, εκτίμησε πως η μεταβολή του τόνου του Πομπέο ήταν μάλλον αντίδραση στην κίνηση των Ευρωπαίων.

  • Το ότι αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποτελεί μια προσπάθεια να κρατήσει την Ευρώπη στο πλευρό των ΗΠΑ, εξήγησε ο Όλτερμαν, πρόσθεσε όμως πως θεωρεί απίθανο το να υπάρξει πράγματι αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ.

01/04/20 10:55

Πομπέο: Οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν» να επανεξετάσουν το θέμα των κυρώσεων στο Ιράν

Η δήλωσή σηματοδοτεί απλώς μια αλλαγή του τόνου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επικρίνεται για τις κυρώσεις και τη σκληρή στάση που συνεχίζει να τηρεί, ακόμη και μετά την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να υπάρξει προσωρινή αναστολή τους. Ο Πομπέο επανέλαβε...

rikNews ·

Πομπέο: Οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν» να επανεξετάσουν το θέμα των κυρώσεων στο Ιράν

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook