25.03.2019

  • Γίνεται αντιληπτό ότι οποιαδήποτε μελέτη οικονομικού αντικτύπου είναι δύσκολο να αποτυπώσει επακριβώς το μέγεθος συνεισφοράς ενός μέτρου ή τον αρνητικό αντίκτυπο σε περίπτωση κατάργησής του.

  • Όπως σε οποιανδήποτε άλλη περίπτωση, έτσι και με την παροχή κινήτρων (όπως οι πολιτογραφήσεις), αν δεν υπάρξει έλεγχος, τότε παρατηρούνται καταχρήσεις, υπερβολές και κίνδυνοι για την οικονομία της χώρας.

  • Έρευνα και καινοτομία Η πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει τις συνθήκες για επέκταση των επενδύσεων και σε άλλους τομείς κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

  • Είναι όμως η έλλειψη χρηματοδότησης το μείζον ζήτημα; Έχουμε αντλήσει όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια; Έχουμε κατασταλάξει μεταξύ μας στο τι εννοούμε έρευνα και καινοτομία; Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας δραστηριότητας.

10/02/19 18:13

Πολιτογραφήσεις και επενδυτικά κίνητρα

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η φορολογική νομοθεσία τροποποιήθηκε, παρέχοντας πολλά κίνητρα σε όσους επενδύουν σε έρευνα και καινοτομία, αλλά ακόμη δεν καταφέραμε ως χώρα να αποτελέσουμε σημείο αναφοράς ως κέντρο...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook