27.01.2020

  • Το LightSail 2 έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος, το οποίο κινείται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας μόνο με την ώθηση που παίρνει από τα σωματίδια του φωτός.

  • Το LightSail 2, βάρους μόνο πέντε κιλών, είναι ουσιαστικά ένας μικρός δορυφόρος (cubesat), από τον οποίο ξεδιπλώθηκε ένα ασημένιο μεγάλο, πολύ λεπτό και πανάλαφρο ηλιακό ιστίο Mylar, εικόνες του οποίου έχει ήδη στείλει το σκάφος.

  • Για μένα είναι πολύ ρομαντικό να ‘πλέεις' με τις ηλιακές ακτίνες, ανέφερε ο Νάι, γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα στις ΗΠΑ, όπου είναι γνωστός ως ο τύπος της επιστήμης.

  • Με τα ηλιακά ιστιοφόρα θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε φορτία στον 'Αρη, να αναζητήσουμε ίχνη ζωής και να αλλάξουμε την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, δήλωσε αισιόδοξα ο Μπιλ Νάι.

01/08/19 10:49

Πέτυχε η αποστολή του ηλιακού ιστιοφόρου LightSail 2

Η Πλανητική Εταιρεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σημείωσε επιτυχία η αποστολή του ηλιακού ιστιοφόρου της LightSail 2, ενός μικρού σκάφους μεγέθους φραντζόλας, το οποίο είχε εκτοξευθεί στις 25 Ιουνίου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA και ήδη κατάφερε να κινηθεί σε υψηλότερη...

rikNews ·

Πέτυχε η αποστολή του ηλιακού ιστιοφόρου LightSail 2

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook