20.07.2019

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Οφείλεται στον ιό της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει από ήπια εικόνα νόσου μέχρι πολύ σοβαρή νόσο με επιπλοκές ή ακόμα και θάνατο.

  • Η γρίπη εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή και η αυξημένη δραστηριότητα της διαρκεί συνήθως 6-8 εβδομάδες.

  • Συνήθως εισβάλλει απότομα με πυρετό, ρίγος, βήχα, πόνο στον λαιμό, στους μύες και στις αρθρώσεις, με έντονο αίσθημα αδυναμίας.

  • Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν τα άτομα άνω των 65 ετών, άτομα με χρόνια πνευμονοπάθεια, άσθμα, χρόνια καρδιοπάθεια, νεφροπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη, νευρομυϊκές παθήσεις, ανοσοκαταστολή.

07/02/19 11:37

Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου: Η γρίπη δεν θα πρέπει να αποτελεί αιτία πανικού

«Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της γρίπης είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε στις ομάδες υψηλού κινδύνου» Με ανακοίνωσή της η Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου αναφέρεται στο θέμα της εποχιακής γρίπης και σημειώνει τα εξής: «Η γρίπη εμφανίζεται κάθε χρόνο...

υγείαnews ·

Η ανακοίνωσης της Παιδιατρικής Εταιρίας Κύπρου για την εποχική γρίπη

Με αφορμή της έξαρση του φαινομένου σε σχέση με τον ιό της γρίπης αλλά και των περιστατικών που καθημερινά βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, η Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου εξέδωσε μια ανακοίνωση με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2019. Η γρίπη εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή...

City Freepress ·

Η ανακοίνωσης της Παιδιατρικής Εταιρίας Κύπρου για την εποχική γρίπη

City Freepress

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook