24.08.2019

  • Ρίχνουμε σταδιακά τοφρέσκο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια και ζωηρά για να μη σβολιάσει.

  • Αφού βάλουμε όλο το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν κρόκο αυγού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

  • Στρώνουμε τις μισές πατάτες στο σκεύος και τις καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα της μπεσαμέλ.

22/05/19 22:33

Πατάτες ογκρατέν (au gratin) με τυριά

Ετοιμάζουμε την ελαφριά μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να “ψηθεί” και να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε σταδιακά το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια και ζωηρά για να μη σβολιάσει. Αφού βάλουμε...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook