27.01.2020

  • Μια από τις εξαιρέσεις αυτές είναι και η σιωπή των κοριτσιών, ένα βιβλίο που τολμά να αναμετρηθεί με την Ιλιάδα, προσεγγίζοντάς την από τη μεριά των αδύναμων και ηττημένων της Ιστορίας.

  • Είμαι αρκετά επιφυλακτικός όταν διαβάζω κάποιο βιβλίο που προσεγγίζει κάποιο σημαντικό έργο και προσπαθεί να δώσει μια άλλη οπτική, όμως υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

  • Και παρά το γεγονός ότι ξέρουμε αρκετά καλά την ιστορία της Ιλιάδας, ή τουλάχιστον οφείλουμε να την ξέρουμε, η Μπάρκερ κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα.

  • Μάλιστα, η συγγραφέας έχει τη τόλμη να δώσει τον λόγο στο πιο αδύναμο κομμάτι των ηττημένων, τις γυναίκες που παραδόθηκαν ως δούλες στους νικητές και που αυτοί είχαν δικαίωμα ζωής και θανάτους στα αποκτήματα τους.

17/08/19 19:01

Pat Barker Η σιωπή των κοριτσιών Εκδόσεις Αιώρα

Είμαι αρκετά επιφυλακτικός όταν διαβάζω κάποιο βιβλίο που προσεγγίζει κάποιο σημαντικό έργο και προσπαθεί να δώσει μια άλλη οπτική, όμως υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Μια από τις εξαιρέσεις αυτές είναι και η σιωπή των κοριτσιών, ένα βιβλίο που τολμά να αναμετρηθεί...

akamas.wordpress.com ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook