08.08.2022

  • Οι δράσεις ενίσχυσης των επικονιαστών χρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό δίκτυο EIT Climate-KIC, στο πλαίσιο του έργου Plan for Nature Based Solutions in Nicosia - Λύσεις Βασισμένες στη Φύση στη Λευκωσία.

  • Ανακοίνωση αναφέρει ότι ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο και ειδικότερα στη διάρκεια της χαλαρής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε αύξηση στην επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώ δεν άργησε να παρατηρηθεί και η προσέλκυση επικονιαστών.

  • Στόχος είναι κυρίως η ενίσχυση της αστικής βιοποικιλότητας και ειδικότερα των επικονιαστών, δηλαδή των ειδών εκείνων που συμβάλλουν στη διαδικασία γονιμοποίησης των ανθοφόρων φυτών, ενισχύοντας έτσι την αναπαραγωγή και την καρποφορία τους.

  • Οι κύριοι επικονιαστές στην Κύπρο είναι έντομα όπως η μοναχική μέλισσα, η κοινή μέλισσα, ο βομβίνος, η νυχτοπεταλούδα και κάποια είδη πεταλούδας.

29/07/20 17:11

'Πάρκο Επικονιαστών' δημιουργήθηκε κατά μήκος του ποταμού Πεδιαίου

Ανακοίνωση αναφέρει ότι «ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο και ειδικότερα στη διάρκεια της χαλαρής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε αύξηση στην επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώ δεν άργησε να παρατηρηθεί και η προσέλκυση επικονιαστών». Την πρωτοβουλία για...

rikNews ·

'Πάρκο Επικονιαστών' δημιουργήθηκε κατά μήκος του ποταμού Πεδιαίου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook