09.08.2022

  • Αυτή η ξεκάθαρη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν έρχεται σε αντίθεση με την αόριστη πολιτική που ακολουθούσε ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο θέμα της Λιβύης τα προηγούμενα χρόνια.

  • Κάποια περίοδο ο Τραμπ φάνηκε να στηρίζει τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, αντί της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.

  • Ο στρατάρχης Χάφταρ στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία, κυρίως με μισθοφόρους της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Wagner.

  • Τον Δεκέμβριο ο ΟΗΕ εκτιμούσε ότι τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχουν αναπτύξει περίπου 20.000 μισθοφόρους και ξένους στρατιώτες στη Λιβύη.

28/01/21 21:45

Παρέμβαση ΗΠΑ: Ρωσία και Τουρκία να αποχωρήσουν από τη Λιβύη

«Ζητάμε από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις», είπε ο Μιλς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου...

rikNews ·

Παρέμβαση ΗΠΑ: Ρωσία και Τουρκία να αποχωρήσουν από τη Λιβύη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook