19.09.2019

  • Όταν η συκωταριά με τα αρνίσια έντερα είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε.

  • Μόλις το αυγολέμονο έρθει στην ίδια θερμοκρασία με την μαγειρίτσα, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο βούτυροLurpak, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ κρατούμε 500 ml από τον ζωμό στον οποίο έβραζε η συκωταριά.

  • Προσθέτουμε τους κρόκους μαζί με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμεμε το σύρμα και σιγά-σιγά προσθέτουμε με μια κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν τα αυγά.

27/04/19 22:04

Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη συκωταριά και τα αρνίσια έντερα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και 3-4 δάχτυλα παραπάνω και 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά, προσέχοντας την...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook