23.09.2020

  • Όπως παραδέχθηκε το Ιράν, η κατάρριψη του Boeing 737 την Τετάρτη οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος, καθώς το Boeing πετούσε κοντά σε ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή των Φρουρών της επανάστασης και θεωρήθηκε εχθρικό.

  • Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της χώρας του, τονίζοντας ουσιαστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι ηθικοί αυτουργοί γιατί αναπτύσσουν τυχοδιωκτική συμπεριφορά στην περιοχή.

  • Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έκανε λόγο για τραγωδία και ένα ασυγχώρητο λάθος και εξέφρασε βαθιά λύπη στις οικογένειες των θυμάτων.

  • Η πτώση του αεροσκάφους συνέβη λίγες μέρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η Τεχεράνη στο Ιράκ σε αντίποινο για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλειμανί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

11/01/20 11:35

Παραδοχή Ιράν για κατάρριψη του ουκρανικού σκάφους

Όπως παραδέχθηκε το Ιράν, η κατάρριψη του Boeing 737 την Τετάρτη οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος, καθώς το Boeing πετούσε κοντά σε ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή των Φρουρών της επανάστασης και θεωρήθηκε εχθρικό. Οι υπεύθυνοι για το συμβάν, επισημαίνει η Ιρανική κυβέρνηση,...

rikNews ·

Παραδοχή Ιράν για κατάρριψη του ουκρανικού σκάφους

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook