06.07.2020

  • Μια μελέτη της οικονομικής ιστορίας της χώρας μας προσφέρει στον τόμο αυτό ο καθηγητής Πάνος Καζάκος, μια μελέτη που επεκτείνεται από το 1944 έως και το 2000.

  • Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίοδο, κατά την διάρκεια της οποίας όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που μόλις έβγαιναν από ένα καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο άρχισαν να αναπτύσσονται, είτε χρησιμοποιώντας το καπιταλιστικό, είτε το σοσιαλιστικό μοντέλο.

  • Η Ελλάδα πέρασε από έναν ακόμη πόλεμο, έναν εμφύλιο, ενώ αμέσως μετά άρχισαν να παρατηρούνται σημάδια ανάπτυξης, κάτι απολύτως φυσιολογικό σε μια εντελώς αποδιοργανωμένη χώρα.

  • Την περίοδο της δικτατορίας έχουμε την κατάρρευση ουσιαστικά της ελληνικής οικονομίας, στην οποία συνετέλεσε ως ένα βαθμός και η πετρελαϊκή κρίση.

28/08/19 22:05

Πάνος Καζάκος Ανάμεσα σε κράτος και αγορά Εκδόσεις Πατάκη

Μια μελέτη της οικονομικής ιστορίας της χώρας μας προσφέρει στον τόμο αυτό ο καθηγητής Πάνος Καζάκος, μια μελέτη που επεκτείνεται από το 1944 έως και το 2000. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίοδο, κατά την διάρκεια της οποίας όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που μόλις έβγαιναν...

akamas.wordpress.com ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook