20.01.2021

  • Οι αναζητήσεις για τη συγκεκριμένη λέξη απογειώθηκαν την 11η Μαρτίου, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε πανδημία την επιδημία του νέου κορονοϊού.

  • Μερικές φορές, μια λέξη ορίζει μια εποχή, κι είναι ταιριαστό ότι αυτή την εξαιρετική - και εξαιρετικά δύσκολη - χρονιά, μία και μόνη λέξη ήρθε πολύ γρήγορα στο προσκήνιο, σημειώνεται στο κείμενο.

  • Εκείνη την ημέρα, οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 115.806% σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019, εξηγεί η συντακτική ομάδα του Merriam-Webster, λεξικού που τυπώνει εκδοτική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1831.

  • Το 2019, Λέξη της Χρονιάς αναδείχθηκε η ουδέτερη αντωνυμία αυτοί (they), που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για όσους δεν θέλουν να ταυτοποιούνται ούτε ως άνδρες, ούτε ως γυναίκες.

01/12/20 14:03

Πανδημία, η λέξη της χρονιάς του αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster

Το λήμμα της λέξης ήταν η κατάληξη περισσότερων αναζητήσεων στο Διαδίκτυο απ’ ό,τι οποιασδήποτε άλλης τη χρονιά που τελειώνει, εξήγησε η συντακτική ομάδα του Merriam-Webster στον ιστότοπο του λεξικού, στα τέλη μιας χρονιάς που η πανδημία του νέου κορονοϊού στοίχισε τη ζωή...

rikNews ·

Πανδημία, η λέξη της χρονιάς του αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook